Ett år har gått..

Idag har det gått ett år sedan min ängel till kusin togs ifrån på ett mycket brutalt sätt.
Igår lät min bön så här:
Jesus vaka med oss som i natt sörjer.  

"Dina döda skall bli levande. Men mördarna, skall få sin del i sjön som brinner av eld o svavel" (Jes 26:19 & Upp 21:8).


Det här är för dig Nancy, hoppas att du tycker om den kusin <3



 


Gamla syrisk ortodoxa

Jag älskar stunder då mina föräldrar berättar historier från förr. Hur dem levde och hur det var innan.
Idag kom vi in på ortodoxa, katoliker och protestaner.

Min mamma berättade att hon kom ihåg att hon var cirka fem år då protestantismen kom till Syrien. Hon mindes hur många av hennes kompisar bytte kyrka och skola till katolska och protestantiska.
Ni som har läst syrisk ortodox historia vet att folket och kyrkan alltid levt under förtryck och fattigdom. Idag har våra kyrkor i väst massvis med pengar men på den tiden vart det inte lätt. Kyrkan ville inte ta pengar från sitt folk men när protestantismen kom erbjöd dem pengar, fri skolavgift osv.

Vidare berättade mina föräldrar att deras föräldrar lärde dem att kalla sig själva för äldre syrisk ortodoxa (inte nya). Alltså, att dem alltid har varit ortodoxa sedan en lång tid tillbaka.
Jag verkligen rös och kände hur stor betydelse det har.

Men när mamma sedan berättade om hennes vän, rös jag ännu mer. Hennes vän stötte på några katolska/protestantiska missionärer. Dem sa att om du följer med oss så får du en jätteliten Bibel som du kan ha i fickan med överallt. Han svarade med att kasta tillbaka deras Bibel och sade: "Jag har en sån här stor Bibel hemma, visade han med sina armar. Tror ni verkligen att jag ska byta ut den mot er lilla?"

Jag ryckte till när hon sa att han kastade Bibeln på dem, jag själv skulle aldrig tänka mig göra något sådant men han vart nog väldigt arg och kände att han borde visa vad han tycker.
Och att han drog liknelsen med stor och liten Bibel tror jag för att han ville dra en linje: Se hur mycket äldre min kyrka är och er kyrka. Det var nog mycket frustrationer om det bland människorna i Syrien då andra trosinriktningar tog större plats.

Jag känner att jag måste förklara mig
Katoliker, protestaner, i all ära. Jag kan erkänna jag är mer än glad över att vara syrisk ortodox, ibland lite för glad. Men jag är verkligen tacksam för den historian.
Det viktigaste är att man har hittat Jesus, för mig innebär det efter att man har hittat sanningen att kunna se sanningen i tolkningar i Bibeln, hur våra kyrkofäder levde och varför saker och ting har varsin plats.

Vandra i frid mina skyskon i Kristus


Jag låter bilden tala för sig själv..



Katolska Domkyrkan Stockholm

God Jul på er mina kära vänner,
min jul har varit jättevacker, bilder firandet i kyrkan kommer.

Igår besökte jag och Bästa syster Katolska Domkyrkan på Södermalm. En otroligt vacker och stor kyrka.














God Jul (läs denna)

Kära vänner,

 Det berättas att den heliga Familjen under sin flykt till Egypten blev överraskad av rövare. Det knyte som den unga kvinnan gömde under sin mantel, tilldrog sig rövarbandets särskilda uppmärksamhet. Undrande om att det var där som familjen dolde sina dyraste ägodelar, gick en av rövarna, vid namn Dismas, fram till kvinnan och lyfte på manteln. Slagen av häpnad konfronterades han med blicken av ett litet barn, det vackraste han någonsin sett. Spontant utropade den förundrade rövaren: ”Om så Gud hade antagit människokropp, tror jag inte att Han hade kunnat bli vackrare än detta barn!” Han befallde sina rövarkumpaner att inte göra familjen något förnär. Och medan familjen fortsatte sin resa, kunde Dismas höra den unga kvinnan säga till honom: ”Du skall veta att detta barn en dag kommer att belöna dig rikligen, för att du idag räddat dess liv.”

 

Guds möte med den fallna mänskligheten kan aldrig sluta att fascinera. Den villkorslösa förlåtelsen passerar obehindrat den grova klädesdräkt som synden vävt oss (1 Mos 3:21), och tar sig rakt in i våra innersta rum. Där besegrar den ögonblickligen alla våra uppbyggda försvar av självgodhet, självtillräcklighet och egenkärlek. Under ett ögonblick fick den råbarkade rövaren se och ses av anletet som avtecknar evigheten, vardandet. Bortom ord och rationell förståelse fick han under några sekunder den outgrundliga insikten av den forna harmonin i Edens lustgård, som föregår allt kaos av mänskligt misslyckande och tillkortakommande, upplevelsen av den kommande och slutgiltiga harmonin från Guds Rike, med vilken detta barn under detta korta ögonblick genomstrålade hela hans människoväsen.

 

 I vår tid, då den mänskliga vetenskapen ständigt tycks göra nya och häpnadsväckande landvinningar, kvarstår människan som den största av tillvarons gåtor. Medan materiens minsta beståndsdelar kan undersökas och manipuleras, medan människan söker utforska den oändliga rymden och skaffa sig rationell kunskap om tillvarons uppkomst, förblir hon, som ett mikrokosmos, den största av gåtor för sig själv. Helige Isak Syriern lär oss: ”Åt den som känner sig själv är kunskapen om alla tingen given. Ty att känna sig själv är uppfyllelsen av kunskapen om alla ting.”


 Den hårdföre rövarens själ var i givet ögonblick den goda jorden, som i sig kunde motta och ge växt åt det eviga livets frö (Matt 13:8). Ljuset från det gudomliga Barnet fick fritt stråla in i hans själ, för att under ett ögonblick upplysa den gudomliga avbild han själv bär inom sig.  Åter med helige Isak Syrierns ord: ”Sträva efter att gå in i skattkammaren inom dig själv, och du kommer att se den himmelska skattkammaren; ty dessa två är en och samma. Genom att gå in i den ena, ser du båda. Stegen till detta Rike är inom dig, dold i din själ.”



 Samtidigt, bara några tiotals mil längre bort begick en kejsare ett fruktansvärt illdåd mot Betlehems spädbarn (Matt 2:16), i sökandet efter just det barn som för Dismas skulle öppna porten till Paradiset. Låt oss under den innevarande tiden, då vi bereder oss inför mötet med Gudbarnet Kristus, inte glömma de barn vars blickar inte kunnat och inte kan beveka hårda människohjärtan: barn som svälter; barn som misshandlas och utsätts för övergrepp och förnedring; barn på flykt, som inte får ett härbärge och en tillflyktsort; barn som överges; barn som dödas i väpnade konflikter.

   

Trettiotre år efter mötet fick Dismas åter tillfälle att träffa det vackra barnet, nu en vuxen man, hånad, slagen, bespottad och dödsdömd, av den nakna och syndiga mänskligheten avklädd all mänsklig värdighet och skönhet och uppspikad på ett kors. Hängande vid hans sida, dömd för alla sina onda gärningar, kunde Dismas, genom den fallande dödens skugga i den slagna kroppen och det plågade ansiktet, åter igenkänna Evighetens skönhet och harmoni, Himmelrikets eviga ungdom. ”Jesus, tänk på mig, när du kommer med ditt rike”, bad han med sin sista suck, för att han, innan sinnets töcken skulle börja utsläcka hela hans livskraft, skulle få höra den unga kvinnans löfte gå i uppfyllelse: ”Sannerligen, redan i dag skall du vara med mig i Paradiset” (Luk 23:42-43) 

En välsignad Kristi Födelse och ett Gott nytt Herrens år 2011! 
 

 (Fader Misha Jaksic, inför Kristi Födelses fest 2009)



                            

 


Snälla snälla snälla

Snälla snälla, jag vädjar er, be för oss. Inom några dagar kommer det en väldigt tuff tid för mig och mina kära. Tänk på oss, speciellt hennes familj, i era böner. Dem behöver alla era böner.
Hjärnan spelar oss ett spratt, ena sekunden skrattar vi, andra sekunden inser vi vad som hänt. Vi kommer ihåg det som om det vore igår, men snart har det gått ett år. Jag kommer ihåg allt från den dagen. Allt skrik, varenda känsla. Demonerna som höll slingrade sina lömska fingrar runt vår hals och höll stryptag om varenda en av oss.

Jag vill inte att vi ska falla när vi precis har ställt oss upp, snälla snälla be för oss.

I mörkret är du mitt ljus. När jag faller bär du upp mig. När jag är svag ger du mig kraft. Tack HERRE, för allt du gör och har gjort för mig. Utan dig är jag inget, med dig har jag allt jag behöver! Herre, herre, låt dina änglar hålla vakt över dina barn. Vaka med dem som sörjer. Fader, kom med lindring till de lidande. Håll dem som plågas av tårar nära ditt hjärta. Herre, bered oss plats hos dig och också för denna saliga plats så att där du är skall också vi vara i för all tid.

Vila i frid Nancy Tavsan



Fråga/Svar: Alkohol?

Hej Saraa,
det var en bra fråga du hade där; "Vad säger bibeln om att dricka alkohol? Är det en synd?"

Svar:


Det finns synder som tar oss till helvetet, sen finns det synder som betraktas som "småsynder". Gud är barmhärtig och nådefull. Låt mig ge dig ett exempel:
Om jag ritar på kroppen så är det synd, men den synder leder mig inte helvetet. Jag kan tatuera ett stort kors på halva ryggen men det betyder ingenting om mitt hjärta inte är rent och tillhör Gud. Ser du att det finns skillnad mellan att ta någons liv (bestämma dagen denne ska dö) och att rita på sin kropp? Ett kors på min arm är ett vittnesbörd för mig själv och för andra. 
 
Skönhetsoperationer är ingen synd som tar dig till helvetet, inte heller rökning. Vår koptiska påve Baba Shenouda säger likadant, rökning är ingen synd, det är inte den typ av synd som tar dig till helvetet. Men alla dessa pengar du lägger på skönhetsoperationer, rökning alkohol kan du egentligen lägga på folk som behöver en bit bröd för dagen. 

Nu till alkohol delen. Varför dricka alkohol? Vi bör inte göra det men vi gör det ändå. Det är inte nyttigt, det vet vi om. Men låt oss se vad Bibeln säger, som ska vara vår källa i allt vi gör. 

Jag vill att du läser (1 Kor 10:23), "Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt".

Den som är döpt har helig Ande i sig:
"Vet ni inte att ni är ett Guds tempel och att Guds Ande bor i er?  (1 Kor 3:16).

"Eller vet ni inte att er kropp är ett tempel åt den helige Ande, som bor i er och som ni har fått av Gud, och att ni inte tillhör er själva", (1 Kor 6:19).

Gud säger sedan: "Ni skall vara heliga, ty jag, HERREN, er Gud, är helig", (3 Mos 19:2).



Läs (1 Tim 3:1-3), där står det: "Om någon gärna vill få en församlingsledares tjänst, så önskar han sig en god uppgift. En församlingsledare skall vara oklanderlig, en enda kvinnas man, nykter, förståndig, aktad, gästfri och en god lärare. Han får inte missbruka vin eller vara våldsam utan skall vara vänlig, fridsam och fri från penningbegär".

Även (1 Tit 1:7) tar upp samma sak

"Församlingsledaren skall som en Guds förvaltare vara oförvitlig. Han skall inte vara självgod, inte häftig, inte missbruka vin, inte vara våldsam eller girig".


 Allt du gör ska inte missbrukas, du får dricka för allt är tillåtet men det ska vara nyktert!
Jag dricker inte längre med mål att bli full, jag tycker inte alls om alkohol och hatar det den gör mot min kropp. Men jag ska inte ljuga, och säga att jag inte druckit en droppe alkohol sedan jag blivit aktiv i min tro. Om jag fick bestämma skulle alla systembolag försvinna, för människor kan inte ha roligt utan att dricka. Och Guds Ande bor i mig, jag vill att det är min heliga Ande som styr mina tankar och som regerar över min kropp, inte alkohol.
Jag vill alltid tänka: vad ger jag till Jesus när jag gör så här? Att festa och dricka är inget jag får ut av, kortvarig tillfredställelse men om det säger Gud:

"Gläd dig, du yngling, i din ungdom, låt ditt hjärta glädjas i din ungdoms dagar. Vandra ditt hjärtas vägar, följ det dina ögon ser. Men vet att för allt detta kommer Gud att döma dig."


Mina svar kommer främst från Bibeln och med hjälp av munkprästen Paulus som befinner sig i det syrisk ortodoxa patriarkatet som lärare.

Fortsätt mer fler frågor - jag lär mig också!

Guds frid


Kristendomens pelare: bön

En av många underbara böner i den Syrisk Ortodoxa gudstjänst liturgin:





Att de sjuka ska bli friska, att de plågade ska finna vila, att fångarna ska få frihet, att de som är långt borta ska återvända, att de som är nära ska bevaras, att de som är skingrade ska samlas, att de splittrade ska finna kärlek och harmoni, att de hungriga ska få mat i överflöd, att syndarna ska få full förlåtelse, att prästerskapet ska upphöjas, att diakonerna ska lära sig dygd, att jordens länder ska få fred, att krigen ska sluta, att de avlidna ska finna vila och att vi ska få förlåtelse för synder och överträdelser.



Inlägg av: Bästa syster


Bed som Kristus

Säg inte Fader, om du inte kan vara barn
Säg inte vår, om du bara tänker på dig själv
Säg inte himmelen, om du endast längtar efter jordiska saker
Säg inte helgat blive ditt namn, om du hela tiden söker din egen ära
Säg inte komme ditt rike, om du hoppas att själv få lättare liv
Säg inte ske din vilja, om du inte kan tåla motgång
Bed inte om ditt dagliga bröd, om du inte vill dela det med de fattiga
Bed inte om skuldernas förlåtelse, om du bär agg mot släkt och grannar
Bed inte om ett liv utan frestelser, om du ständigt leker med dåliga ting
Bed inte om ett liv utan onska, om du inte söker efter det goda
Säg inte Amen, om du inte tar denna bön till dig






Inlägg av: Bäster syster


Första mötet - igen

Låt oss ta det från början, om igen:

Jesus: Mitt namn är Jesus, Jag är Guds son.
Gabriela: Mitt namn är Gabriela, och jag är din förlorade dotter.




Brev: Tystnaden talar


Käre Fader, hur länge till ska jag få tystnad till svar?
Hur länge till ska jag ropa?
Än en gång faller jag på mina knän och räcker ut mina händer till dig HERREN, min Gud, och jag ropar: "Min Gud, jag skäms och blygs för att upplyfta mitt ansikte till dig, min Gud, för mina missgärningar har växt mig över huvudet, och min skuld är så stor att den når upp till himlen", (Esra 9:5-69).

Det sägs att synden är vägen som leder ifrån dig, då måste ånger vara vägen till dig.
Lär mig ånger.

För dina pilar har träffat mig, din hand har drabbat mig.
Inget helt finns på min kropp för din vredes skull,
inget friskt finns i mina ben för min synds skull. 
Mina sår stinker och flyter för min dårskaps skull.
Jag går krokig och mycket böjd - hela dagen går jag sörjande. 
Jag är maktlös och helt sönderslagen,
jag klagar i mitt hjärtas oro. 
Mitt hjärta slår häftigt, min kraft har övergivit mig.
Mina ögons ljus, också det är borta.

Mina nära och kära håller sig borta från min plåga,
mina närmaste stannar på avstånd. 
Men jag är lik en döv som inte hör,
lik en stum som inte öppnar sin mun. 
Men jag väntar på dig, HERRE, du skall svara, Herre, min Gud. 
Ty jag är nära att falla, jag känner alltid min smärta.
Lär mig bekänna min skuld och lär mig sörja över min synd.
Överge mig inte, HERRE, min Gud, var inte långt ifrån mig!
Skynda till min hjälp, HERRE, du min frälsning!

(Källa Ps:38)

Hälsningar, Ditt syndfulla barn


Jag är kristen

När jag säger… ”Jag är kristen”
skriker jag inte ”Jag lever ett rent liv.”
Jag viskar ”Jag var vilsen och
nu är jag funnen och förlåten.”

När jag säger… ”Jag är kristen”
så talar jag inte om detta med stolthet.
Jag erkänner att jag snubblar och
behöver Kristus för att vägleda mig.

När jag säger… ”Jag är kristen”
försöker jag inte vara stark.
Jag bekänner att jag är svag och
behöver Hans styrka för att gå vidare.

När jag säger… ”Jag är kristen”
skryter jag inte av att vara framgångsrik,
jag medger att jag har misslyckats och
behöver Gud för att ställa allt till rätta.

När jag säger… ”Jag är kristen”
hävdar jag inte av att vara fullkomlig,
mina brister är alltför tydliga,
men Gud anser att jag är värd det.

När jag säger… ”Jag är kristen”
känner jag fortfarande smärta,
Jag har min beskärda del av hjärtesorg och
därför ropar jag Hans namn.

När jag säger… ”Jag är kristen”
är jag inte heligare än du,
Jag är bara en simpel syndare
som fått ta del av Guds goda nåd,
på något sätt.

(Källa)


Brev: Flickan som ville hem

Jag har tidigare berättat om min systerdotter Lea (läs här) som drömmer om Jesus och änglar. Hon är en flicka på sex år med stor skara änglavakt.

Min äldre syster (Leas mamma) kom hem till oss idag och vi pratade en del tills hon behövde åka hem.
Vi sa hej då men hon vände sig om och sade:

"Jag ville inte berätta det här men jag måste.
  
I söndags när jag skulle lägga barnen så hade vi tänt adventljus. Dem ligger i mossa och det är fyra ljus som ligger bredvid varandra. Jag brukar aldrig somna när jag lägger barnen uppe men den här gången gjorde jag det. Och min man somnade nere på soffan, vilket han heller aldrig brukar göra.
    Vi glömde ljusen men min man vaknade av röklukten halv fem på morgonen men förstod inte förrän han var halvvägs upp för tappan där han översvämmades av rök eftersom röken åker upp. Han sprang och väckte mig och jag vaknade med ett ryck och kände den tjocka röken. Jag nästa hoppade ner för trappan  efter att jag kollat till barnen och där mötte jag fyra ljus som hade brunnit upp, även mossan brann upp. Kökslampan av träkvistar som hängde precis ovan för ljusen hade det inte hänt något med. Bredvid hade vi ställt en växt,  av löv men den hade klarat sig. Köksbordet som ljusen stod på är av trä, och ljusen lämnade ett stort brännmärke och en djup spricka, men inget mer."

Jag, mamma och mina systrar var i chocktillstånd. Hur kunde det inte ha skett en större skada? Var det turen som hade knackat på deras dörr den kvällen eller var slumpen som kom på besök?

Här är min förklaring:
För ett par dagar sedan hämtade samma syster och Lea upp mig från jobbet, även Bästa syster var med. I bilen lyssnade vi på julhymner och Bästa syster talade om för Lea vad hymnerna handlade om: hur Jungfru Maria bar Han som bär världen och att Jungfru Maria håller om hela himlen i sin famn.

Inget mer med det. Jag och Bästa syster åkte hem och min syster och Lea åkte hem till sig. Några timmar efter får vi ett sms av min äldre syster och där står det så här:

"Systrar, vad ska jag ta mig till? Halvsovande säger Lea till mig: Mamma jag vill hem. Jag svarar henne: Men konstiga du, vi är ju hemma. Då säger hon: Nej mamma jag vill hem, hem till Jesus."

Jaha, tänker ni. Det var väl fint.
Men det ni inte vet är att, detta sa Lea samma kväll som min syster lämnade ljusen brinnandes i köket.
Och min syster frågade sig själv om och om igen: hur kan vi fortfarande vara kvar? Röken skulle ta oss i sömnen.
I en sådan situation när en lövväxt, en lampa av träkvistar och ett bord av ek står bredvid fyra våldsamma brinnande ljus ska konsekvensen bli större skada.  

Jag kan hålla med henne - faktiskt. Speciellt när jag vet hur hennes hus ser ut. Men jag vet även hur stort hjärta hennes dotter har och hur mycket hon älskar Jesus. Hon är familjens ljus, och hon räddade hennes familj den kvällen.

Lea har vid fler tal tillfällen drömt om änglar som sagt åt henne att följa med dem. Men när hon i söndags sa denna fina mening: Nej mamma jag vill hem, hem till Jesus - fick hon sitt erbjudande. Men Gud är nådig och barmhärtig, Leas tro räddade familjen och jag vet inte veta vad jag skulle ta mig till om min syster och hennes familj lämnade jorden för tidigt.

Ni ska veta, Gud är stor och att Hans änglar jobbar flitigt med att alltid vaka över oss, rädda oss och leda oss, men detta enbart med hjälp av Fader, Sonen och den heliga Anden.

Jag nästan skakar när jag skriver detta brev, för jösses vad stor Gud är!




Fråga/Svar - Jesus & Dödsriket

Fråga: Vart i bibeln finns det bevis att efter Jesus död på korset gick ner till dödsriket och predikade?

Svar: Bevis för detta i Bibeln: "I Anden gick han bort och utropade ett budskap för andarna i fängelset, för dem som den gången var olydiga när Gud tåligt väntade under Noas dagar, medan arken byggdes. I den blev några få, åtta personer, frälsta genom vatten, (1 Pet 3:19-20)."

&

"Därför heter det: Han steg upp i höjden, han tog fångar och gav människorna gåvor. Detta ord "han steg upp" vad betyder det, om inte att han också stigit ner till jorden? Han som steg ner är också den som steg upp över alla himlar för att uppfylla allt, (Efesus 4:8-10)."

Den Syrisk-Ortodoxa tron säger att när Jesus korsfästes och dog så separerades Anden med kroppen men Hans gudomliga natur separerades inte från kroppen och själen. När en kropp är i en kista förmultnar den. Men eftersom att Han har en gudomliga natur kvar i Hans kropp så förmultnade Han inte.
   Efter att Jesus dog gick han ner till mörkret/fängelset. Där fanns alla som dog i Gamla Testamentet. Djävulen tog deras själar till helvetet, till och med dem som var troende - eftersom paradisets portar var stängda.
Ingen vet vart exakt helvetet är.  
Jesus öppnade dörren till helvetet och lyste för dem alla där. Varenda god och troende själ tog Jesus med sig till paradiset. Det var vissa som inte kände till Gud i Gamla Testamentet, dessa predikade Jesus för och de som tog emot hans predikan tog han med sig upp till paradiset. 

Detta är även förklaringen till varför Lördagen mellan Långfredag och Påskdagen kallas för Ljuset Lördag (Sabt al Nor, på arabiska), för att Jesus lyste upp för människorna som befann sig i mörkret. Och även därför Jesus grav lyser i Jerusalem samma lördag. Ett mirakel sker varje påsk i Jerusalem, Uppståndelsekyrkan. Eld från Jesus grav kommer och bränns inte. Det finns massor med klipp om det på youtube, här är ett av tusentals.

Svar av Fader Paulus, St Afrem Syrisk-Ortodoxa Patriarkatet, Syrien


Fastehymn av St Efraim Syriern på arameiska & svenska


Vad säger ni varje kväll?

Vad säger ni varje kväll innan ni går och lägger er?

Jag ska dela med mig vad jag säger varje kväll.

Förutom Fader vår, Hell dig Maria och mitt hjärtas bön så kan jag inte lägga mig om jag inte säger dessa små meningar:

Må dina heliga änglar vaka över mig i natt så att min kropp får vila och min själ får prisa dig, och om det är din vilja, väck mig även imorgon så att jag får vandra i din gemenskap.

Och om jag dör när jag till sängs ska gå, ber jag Herren min själ ska få.

Jesus, låt mig hellre drömma om dig, Jungfru Maria, helgonen och änglarna än om människorna.

Må din heliga Ande vägleda mig in på din väg, din sanning och ditt liv. För du har själv sagt, att ingen kommer till Fadern utom genom mig.


Dela med er, vad brukar ni säga?

Amen och Godnatt! Må Herrens heliga änglar vaka över er!






Så vackert Svenska kyrkan

De flesta har väl sett Svenska kyrkans senaste kampanj: Skicka in din bön via sms. Allt publiceras anonymt via deras hemsida. En idé som alla borde testa. Troende som icke troende.

Det kostar som ett vanligt sms. Skriv "BE" och bönen får vara max 160 tecken lång. Sänd till 71160. Gå in och läs alla
insända böner, eller sök på din egna.

Jag kikade och blev tagen av hela konceptet. Att man får se en värld och att bönerna flyger upp till himlen. Precis som vi brukar säga på vår Gudstjänst, lik rökelse vilar våra böner hos Dig. Eller något liknande.
Musiken i bakgrunden är lugnande samtidigt känslofull.

När jag gick in på sidan var det cirka 56 246 böner. Jag fick för mig att söka på böner som innehöll "barn" och jag fick en träff på nästan 5000. Barn är underbara, så underbara att jag är rädd för att få mina egna.

När min syster och hennes man åkte iväg på kort semester så ställde jag upp dem få dagarna dem var borta med att lämna och hämta barnen från dagis, ordna frukost och middag, klä på dem, duscha dem, och natta dem.
Och jag hade en jobbig känsla dem där tre dagarna. När jag skulle släcka ner huset och pussa barnen godnatt, jag kommer ihåg att jag var rädd. Rädd att något skulle hände dem under sömnen, att någon skulle komma in i huset och ta dem. Flera scenarier skapades i huvudet och jag sa till mig själv att det måste vara det tuffaste någonsin: Vara en förälder. Försöka vara stark när man egentligen är svag. För man vet om Guds storhet och att om något skulle hända sitt barn skulle man aldrig kunna förlåta sig själv.


Det får mig så klart att tänka på min fina Nancy, min moster som förlorade sin dotter.

Tänk Jungfru Maria, Jesus, hon fick se honom misshandlas, hånas, korsfästas och han var oskyldig.
Eller när Jesus var barn, när han ramlade, vi skulle tänka "åh nej mitt barn ramla", men hon tänkte "åh min Herre, min Gud ramla".
Ni vet scenen från Passion of Christ
 Det är sent och jag leker med mina tankar, ursäkta.

Men barn måste vara det finaste i livet, men jag beundras av dem som orkar leva med rädslan dag in och dag ut.

Gud ger och Gud tar.

Vila i frid, Nancy, Emmanuel och alla ni unga själar som fick lämna jorden för tidigt.
Och Gud stärke era föräldrar, syskon, vänner och släkt som nu får stå ut med smärta istället för rädsla.

Ta hand om din näste, ett leende kan få denne att inte göra det onda han är på väg att göra.

Jag hade inte tänkt skriva brevet så här men det får duga.

Guds frid

Se från 0:45 sek



St Petrus Syrisk Ortodoxa Kyrka

Jag tillhör den syrisk ortodoxa kyrkan St Petrus i Hallonbergen. Här jag har döpts, här har jag konfirmerats och om Gud vill så ska jag även få viga mig här som brud en vacker dag.

Här har vi en församling på mer än 700 familjer. Tacka Herren att vi har en underbar ungdomsförening som brinner och kämpar för kyrkan.
På torsdagar har vi föreläsningar. Då bjuder vi in föreläsare att hålla i en Bibelstudie etc. Om du vill veta mer om vår torsdagsverksamhet eller kanske komma på en föreläsning så får du gärna höra av dig till mig. Vi finns även på facebook, sök på: "UI St Petrus Ungdomsförening Hallonbergen."

På söndagar har vi våra Gudstjänst och den hålls på arameiska (språket Jesus talade när han var på jorden). Så här kan du få höra hur Jesus bad Fader vår och hymnerna kvinnokören sjunger under Gudstjänsten har St Efraim Syriern skrivit.
Alla är välkomna! Förbönerna börjar 08.30 och Gudstjänsten börjar 09.30.
Det är inget problem om du inte förstår arameiska eller arabiska som delar av Gudstjänsten är på för vi har en projektor med svensk översättning för våra ungdomar och gäster.

Vi har alltid gäster i kyrkan då den är väldigt populär och människor är nyfikna, skriv gärna en kommentar om du är intresserad. Guds hus är för alla!

Bilder från kyrkan:



Så här fint blir det på Långfredag.



Projektorn, arameiska med latinska bokstäver, syrianska och svensk översättning



Vår kära präst Fader Munir Barbar under predikan



Tackar Gud för en sån stor och fin församling


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus