Har ni sett något vackrare?

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/goteborg?videoId=1.1444197

Ett klipp från Nancys begravning som TV4 publicerade för ett tag sedan, jag glömde bort att publicera det här.
Hymnen i bakgrunden heter Dawid etnabid och den sjunger vi varje påsk.


Fisken och människan

Flodens fiskar sade till varandra: ”Det påstås att vårt liv är beroende av vatten. Men vi har aldrig sett vatten, vi vet inte vad vatten är.” Detta hörde några visare fiskar och de gav till svars: ”Vi har hört att det finns en gammal och vis fisk i havet som vet allting. Låt oss simma till honom och be att han visar oss vatten.” De gav sig iväg till havet och när de kom fram till den käre fisken och han lyssnat till deras frågor svarade han: ”O, ni dumma fiskar! I vattnet lever ni och i vattnet rör er. Ni lever i vattnet men vet inte om det.”


På samma sätt lever vi människor i Gud, omslutna av Gud utan att ha kunskap om det. Gud finns i oss och vi finns hos Gud. Liksom fiskar inte kan leva utan vatten kan inte människor leva utan Herren, vår Gud. Ändå finns det människor som frågar: Finns Gud verkligen? Var är Gud? Vad är Gud? När mörkret faller över dig tvivlar du på Kristus, men du måste veta att Han alltid finns där och bryr sig om dig: "Jag skall inte lämna er faderlösa, jag skall komma till er." (Joh. 14:18)


Ett underbart hjälpande citat av Henri Nouwer:
”Livet är bara en möjlighet för dig att under några år säga till Gud: ”Jag älskar dig också.”

 Inlagt av: Donnapetra, "bästa syster"


Andlig historia

Det var en gång en väldigt förmögen prins som var i behov att göra något gott för sitt kungarike.
Han tänkte mycket på vad han ville ge sitt folk och eftersom att han styrde ett kristet rike så bestämde han sig för att bygga en kyrka åt det andliga folket.
Han lade mycket tid, kärlek och pengar på kyrkan och många män arbetade åt honom för att kyrkan skulle bli så om han tänkt sig.

När kyrkan stod klar ropade han folket och bjöd var och en i riket. Folk från fjärran tog sig till kyrkan för de hade hört så gott om den men till deras förvåning märkte dem att det inte fanns något ljus i kyrkan.
 
  Prinsen blev ledsen av deras reaktion när dem sade: "Du har byggt en hel kyrka, den vackraste vi någonsin skådat. Du har spenderat en massa pengar men det viktigaste glömde du. Det tjänar inget om kyrkan inte har ljus, ska vi omringas av mörker?". Prinsen lyckades behålla sitt lugn och svarade folket: "Jag ska dela ut ljuslyktor till er och ni ska lysa upp er plats." Han delade in dem familj för familj och spred ut dem i kyrkan. I handen hade dem en ljuslykta och så småningom lyste hela kyrkan upp.

Tankeställare:
Vad har vi lärt oss av denna historia?
Kan det inte vara så att om en familj inte kommer till varje söndags Gudstjänst så finns det en plats i kyrkan som står i mörker? Tycker inte vi, som är världens ljus (Källa Matt 5:14), att det är viktigt att lysa upp HELA kyrkan? Har du glömt bort att kyrkan är Guds hus? Men för Guds skull förneka inte din plats i kyrkan, förneka inte faktum att du behövs.
Säger inte Bibeln: Alla ni som har blivit döpta till Kristus ha blivit iklädda i Kristus (Gal 3:27), betyder inte det att vi då bär på ett ljus?
Förstår ni inte att Guds tempel och att Guds Ande bor i er?” (1 Kor 3:16).
"Denna helige Ande i dig överbevisar dig om synd och leder dig in i hela sanningen. Han undervisar dig om allting och påminner dig om allt som Herren har sagt", (Joh 16:8, 13, 14:26).



Gud väljer vekligen sina tjänare och sen sprider Han ut dem, placerar dem där dem behövs och Han låter dem verka som Hans verktyg. Se hur vis vår Fader är som arbetar för att varje tjänare ska sprida det ljus han bär på så att världen så småningom lyser av Godhet och inte av ondska.
Vi har en mäktig uppgift, men istället klagar vi dagarna långa och tvekar på Guds vilja. Du känner till Hans ord, du känner till Hans vilja - vad är det som hindrar dig? Varför tar det så lång tid för dig att börja arbet? 
Vet du inte att dagarna är nära?

Det kristna livet går inte hand i hand med egoism och inte lathet för den delen heller. Du ska vilja sprida Guds ljus. För visst, när du träffar en vän och han blir din bäste vän så presenterar du honom för alla du känner. Orsaken är för att du älskar honom och du vill att alla ska ta del av den lycka han ger dig. Samma sak med Jesus - Han är ju din allra bästa vän!

Men nej, ligg kvar där du late. Låt mig inte störa din sömn. Sov ännu något, slumra lite till, lägg ännu en stund armarna i kors för att vila, så skall fattigdomen komma över dig som en rövare och armodet som en väpnad man”, (Källa Ords 6:9-11).




Brev: Kristen till namnet

Du kallar dig själv för kristen - ack, vilken lögn!
Du kallar dig själv för Gudstjänare - ack, vilken lögn!
Vet du inte att det bara är dig själv du lurar?
"Du kan inte tro på Herren Jesus Kristus den förhärligade och på samma gång göra skillnd på människor", (Jak 2:1).
Ty folket ser att dina handlingar inte goda och knappast kristna.
Du måste lyda Gud, när Han begär att få regera i ditt inre. 


  Låt mig ställa dig några frågor: Har du betänkt dig lika länge när världen velat förföra dig med nöjen och begär?
Tvekade du då lika mycket? Begärde du då lika mycket bevis? Gjorde du lika mycket motstånd mot det onda som du gör mot det goda?
Låt mig få fortsätta med några frågor till: Vad riskerar du genom att tjäna Gud? Tror du att Guds oändlighet inte ska kunna fylla och tillfredsställa ditt hjärta?
Var inte kristen till namnet.

...Du vet, Gud kommer inte döma oss efter hur fina kors vi bär runt halsen - nej, Han är mycket djupare och större än så.
 Låt oss falla i Herrens hand och inte i människors händer, ty så stor som Han själv är, så stor är Hans barmhärtighet.



Barn skriver till Gud

Jag älskar böcker, alla som känner mig vet det. Varje gång jag kliver in i ett bibliotek pirrar det i magen. Ren magi omringar mig och varje gång tänker jag för mig själv: Så mycket böcker - så lite tid!

Eric Marshall och Stuart Hample har samanställt boken 'Barn skriver till Gud' som jag lånade hem sist jag var på biblioteket och tyckte att den passar så bra här.
Ett litet smakprov:







Han som har varje ande

Han som har varje ande i sin hand,
må hon vila i Kärlekens famn.
Där Du är ska vi va'.
Hon var en ängel på jorden,
dock utan vingar men nu har Sonen,
se Han har klätt henne i ljus.
Där ska hon leva i evighet, i glädje
ty hon tillhör Riket.

Den här bönen skrev jag i samband till Nancys begravningscermoni som jag även sjöng.
Bästa syster spelade in, jag bad en vän redigera inspelningen för det är inte bra kvalite. Men många har frågat efter den så därför funderar jag på att låta er få höra den. Nu väntar jag bara på att jag ska våga...

Vila i frid älskade kusin <3

Brev: Sanningen

Det går inte att uttrycka då ondska, då döden får ett ansikte. "Då måste vi övervinna det onda med det goda!"

Mycket sant, men har du sett min sorg? - Så bra, då har jag skött mig.
Och har du sett vad mitt hjärta döljer? - Ännu bättre, då har jag vunnit.

Mina andliga sår kan inte läkas, dem är mycket djupa.

Någon gång i tiden kommer Sanningen och griper tag om dig.
Den kommer låta dig få känna något du aldrig känt förut. Du kommer få vittna om hur den smakar, du kommer begrunda den, du kommer att få leva den!
Fråga inte mig, jag vet inte hur det är, jag känner inte till den längre. För mig är den bara ett minne blott.

Du tror att du kan göra vad som helst när du har Sanningen på din sida och det gör du rätt i, för det kan du. Men tro inte att den här känslan kommer att finnas kvar för evigt.
Jag har smakat den, begrundat den, levt den och till och med spridit den!
Gör inte samma misstag som oss, försumma inte den tiden då Sanningen griper tag om dig, det är det finaste som någonsin kan hända.

Å därför ska jag upplyfta mitt hjärta till Sanningen med ödmjuk kärlek. Jag ska låta det vara Sanningen själv jag åsyftar och inte vad jag kan vinna av den. Därifrån ska jag avsky att tänka på någonting annat än Sanningen själv, så att ingenting sysselsätter mitt intellekt eller min vilja utom Sanningen. För egen del kan jag inte på något bättre vis vinna renhet och dygd än genom detta. Och ändå är det lättaste, när själen fått hjälp av nåden och hyser en fullt medveten längtan.


Andlig historia: Silmversmeden

Tre äldre damer brukade träffas varje torsdag för att läsa Bibeln tillsammans. En torsdagseftermiddag hade det blivit dags att läsa ur Malaki i Gamla testamentet. ”Han sätter sig ner likt den som smälter och renar silver”, läste en av damerna högt ur Malaki 3:3.

På vägen hem från bibelträffen dröjde denna bibelvers kvar hos en av damerna. ”Varför står det att Gud är som en silversmed som sitter ner medan han arbetar med att rena oss?”, funderade hon.

Hon kunde inte sluta grubbla över detta, så när hon kom hem letade hon upp en silversmed i telefonkatalogen, ringde upp honom och bad att få komma på studiebesök någon dag. Silversmeden blev en aning överraskad, men sa att hon var varmt välkommen att komma förbi.

Sagt och gjort, några dagar senare gick den lilla damen ner till silversmeden. ”Säg mig, kan du berätta något om hur du arbetar med silvret?” Det gjorde smeden gärna och han berättade noggrant hur hela processen gick till väga.

”Men säg mig”, sa hon när han avslutat sin beskrivning, ”stämmer det att du sitter ned medan reningsprocessen pågår?” ”O ja!” svarade smeden. ”Jag måste sitta ner med blicken stadigt fäst på smältugnen. Om processen får pågå det minsta lilla längre än nödvändigt, kommer silvret att bli skadat.”

Den lilla damen blev alldeles varm i hjärtat när hon hörde smedens ord. Tänk att Gud gör detsamma med oss! Han håller blicken stadigt fäst på oss medan vi går igenom en prövning, så att vi inte prövas mer än vi klarar av.

Hon tackade så mycket för att hon fått komma på besök och för att smeden hade tagit sig tid att berätta så mycket om sitt arbete för henne.

Men precis när hon skulle lämna smedjan, ropade smeden efter henne. ”Förresten, det var en sak jag glömde berätta. Jag vet att reningsprocessen är färdig när jag kan se min egen spegelbild i silvret.”Var alltså fullkomliga, såsom er Fader i himlen är fullkomlig. (Matt 5:48)

Herren vill att vi ska helgas precis som Gud är helig. (1 Thess 4:3)

Låt er renas av Honom så att människorna runt omkring er kan se Guds spegelbild i er genom den kärlek, frid och glädje som ni sprider, som Gud själv har givit er;

Om ni har kärlek till varandra, skall alla förstå att ni är mina lärjungar. (Joh 13:35)

(Källa: http://www.soku.org/talmide/silversmeden.asp. Här finns många fina andliga historier!)


Brev: Tjäna Jesus

Kära Fader,
Jag bad och bad om att jag ville fortsätta min väg och tjäna Dig. Efter många månader fick jag chans att göra det. Då jag skulle rådfråga en kunnigare föll jag hårt. Jag fick höra att det inte var mitt kall men lusten att tjäna Dig växte allt större.
Så, förkrossad som jag var vände jag mig till en andlig vägledare som gav mig mycket att tänka på.
Han sa: "Låt ingen få tysta dig, men spring inte. Jag vet att du springer och du gör det alldeles för fort. Gud kommer ändå släpa dig tillbaka till din plats där du var och då kommer det bli jobbigare att resa sig upp."
Vidare fortsatte han: "Lämna det i Guds händer, Han vet när tiden är inne. Vänta på Honom."

Sedan talade ett annat syskon i Kristus till mig och han citerade Påve Shenouda: "Vi tänker så mycket på att vi ska göra, på hur det ska gå till och hur eller vad vi ska ta för nästa steg. Men ta första steget och lämna resten till Herren, ty om du inte tar första steget då kommer du aldrig till det andra."
Han fortsatte: "Du ser, tjänsten är väldigt viktig. Man börjar och med tiden växer man. Sedan testar man och prövar det man klarar av. Klarar man inte av väntar man ännu längre.
Men det är till fördel att du har viljan och det borde du uttnyttja. Tänk om du med tiden förlorar denna vilja och den börjar kallna och till slut tänker du inte alls på tjänsten längre. Hur ska du göra då?
Och han avslutade med att säga:
"Skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd."  (Matt 9:38)

Och sedan fick jag detta meddelande av min andliga vägledare som jag försökte ta till mig:
"Guds ord är till för alla att tala. Vi ska inte tysta ner någon som talar Guds ord, vi vet inte vad Gud har gett honom för uppgift i livet. Och att säga: ”Hur kan han predika och tala Guds ord han som är så syndig”, är helt fel. Guds ord är till för oss syndare. Vi svaga har vår seger i Herren och vi är glada över allt Herren gjort. Ta åt er av orden som sägs från de Gudsfruktiga. Tala Guds ord, lev Guds ord och ta emot Guds ord för det kan aldrig bli för mycket av sanningen."
 
Efter en tid fick jag detta av en syster i Kristus som jag också relaterade till:
"En planta kan växa för fort. Om dess rötter ej är fast rotade, är risken stor att torka och stormar ändrar dess liv. Endast genom en säker förankring i livets djupa lager kan plantan växa sig stor och skön. Falk-Åke. Ibland tar vi för stora steg, springer fram för fort och sen faller djupt."

Men idag fick jag ett samtal, ett samtal att som fick mig att tänka: Så min bön blev besvarad? Ja mycket rätt, Du min Fader tog hand om mina böner. Jag är evigt tacksam!

"Du är det redskapet Herren vill använda när Han vill rädda alla sina barn. Öppna ögonen och arbeta!"



 


Samtal 3

Från: W
30 Dec 09


Våga inte gråta eller vara ledsen
. Jag förväntar mig det från de andra men inte från dig. Du vet bättre mitt hjärta. Du har varit i Jerusalem och har fått se och smakaGuds rike. Du vet att den här världen inte är något att glädja sig över och du vet mycket väl att det som kommer efter det här livet är det verkliga livet. Hon har hittat den riktiga och oändliga lyckan och kärleken. Ska vi beklaga oss över detta? De andra kanske inte förstår, men du vet bättre. Du har Jerusalem i ditt hjärta och förstår vad jag menar. Be för dem som inte förstår. Må hon vila i frid och njuta av vår Faders härliget och kärlek. Gud stärke



Jag vill påminna allmänheten att titta på Efterlyst på TV3 nu på onsdag 3/2 kl 21.00.
Efterlyst sänder angående mordet på Nancy. VIKTIGT!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus