Brev: Ibland

Jag kan sitta i ett rum fullt av människor och på samma gång känna total ensamhet. Människorna som finns i rummet är mina nära och kära som jag älskar och som älskar mig tillbaka.
Idag känner jag mig inte ensam. För Gud har skickat mig ett av Hans barn som ser mig som sin andra halva.
Nu fruktar jag dessa veckor då vi kommer vara ifrån varandra, kommer tomheten att regera över mig nu när vi inte kommer ses?

Åh vad jag önskar att varenda människa på jorden fick uppleva total glädje.

Jag har aldrig haft problem att hitta kärlek, den har följt mig vart än jag vandrat. På dåliga vägar, på bra vägar. Jag möter alltid någon som berör mitt lilla hjärta. Kan det vara för att jag aldrig sökt efter kärlek eller för att jag har lätt att se kärlek i allt?

Men det här är annorlunda, jag kan var mig själv. Jag brukar alltid säga att vissa umgängen framhäver mina olika egenskaper.
Med umgänge 1 kan jag vara på ett sätt och med umgänge 2 kan jag vara på ett annat osv.
Jag ser det inte som falskhet eller att jag inte vet vem jag är. Jag är ganska säker på den delen men med den här personen kan jag vara mig själv även när jag är med umgänge 1, 2, 3, 4 osv. Hur fantastiskt är inte det?
Är inte det Guds gåva till mig?
Nu tror ni nog att jag pratar om min livskärlek, men jag pratar om något ännu större - kärleken mellan två vänner.

Det här är min kärleksförklaring till "Ibland" som jag kallar henne. Du har verkligen fått mig att fastna för dig. Du har tagit mig med storm och jag har aldrig öppnat mig så snabbt för någon..! Hur bär du dig åt? Det behöver jag inte svar på, jag är bara tacksam att jag har dig i mitt liv.
Glöm inte bort mig när du åker, jag har stora planer för oss.
Jag ser oss 100 år gamla sittandes på verandan, prata om vårt äventyrliga liv, jämföra våra barnbarn, sticka kläder, läsa ur Bibeln och allt vad det är. Jag vill ha dig i mitt liv hela mitt liv. Jag längtar tills du kommer tillbaka för då väntar två veckor i Syrien på oss <3

Utdrag ur min dag

Och dem samlades bredvid kyrkans lokal för att stötta varandra trots sorg.
Prästen blickade ut mot sin församling, han visste att folket gillade att prata strunt om honom. Kanske för att han var sträng eller  tillbakadragen? Han hade i vilket fall varit ett hett ämne många år nu.

Ljudet i lokalen var högljudd och alla pratade ivrigt med händerna. I samma ögonblick vände folket sig mot ingången då en kvinna kom in och skrek av smärta. Sorgen hade tagit över henne. Hon fick höra ett par lugnande ord innan snacket drog gång igen.

Prästen blickade ut mot sin församling innan han fattade mod och bad om total tystnad:
"Guds barn, ni ska veta att i kristendomen har vi något väldigt vackert", sade han.
Det blev knäpptyst i lokalen och hela folket tittade nyfiket på prästen.
"Jag pratar om döden", fortsatte han. 
De anhöriga stirrade tomt ner på bordet men fortsatte lyssna på hans ord.
"I andra religioner, i andra länder, på andra platser så talar människor om död", sade prästen med stark röst. "Dem säger då en person har dödsförklarats att 'Han avled' eller 'Hon dog'. Men ni vet om att i kristendomen finns det inget som heter död."

Han tog en kort konstpaus och fortsatte: "Nej, vi säger att han eller hon blev 'kallad'."
Han tog upp sitt glas och drack en klunk av vattnet som någon ställt på hans bord. Församlingen lyssnade slaviskt och ivrigheten hade nått taket, dem väntade på hans förklaring.
Sedan sade prästen: "Då kan en person som inte är kristen fråga, 'Av vem?' Och vet ni vad vi ska svara då?"
Församlingen förstod sakta men säkert och en efter en lös av glädje, likaså prästen. Han log brett och med glittrande ögon avslutade han sitt tal med: "Ni ska svara dem; 'Av Gud'. Hon blev kallad av Gud"



O Romeo, wherefore art thou Romeo?

Här har jag lagt ihop favorit citat från Romeo och Julia.
Jag har varit bekant med Shakespeares verk sedan en tid tillbaka, men när jag nu i efterhand läser hans lyrik så kan det liknas vid ett stycke taget direkt ur Höga visan.  
Gud måste ha varit Hans inspirationskälla - Gud är ju kärlek.


Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate.
So long as men can breathe, or eyes can see,
So long lives this, and this gives life to thee.

It is my lady, O, it is my love!
O that she knew she were!
She speaks, yet she says nothing; what of that?
Her eye discourses, I will answer it.
I am too bold: 'tis not to me she speaks.
Two of the fairest stars in all the heaven,
Having some business, do entreat her eyes
To twinkle in their spheres till they return.

What if her eyes were there, they in her head?
The brightness of her cheek would shame those stars,
As daylight doth a lamp. Her eyes in heaven
Would through the airy region stream so bright
That birds would sing and think it were not night.
See how she leans her cheek upon her hand
O that I were a glove upon that hand,
That I might touch that cheek!


Samtal 6

Nedan är en konversation mellan mig och en andlig vän (som har påverkat mitt andlig liv stort):

G:
"Det mäktigaste mirakel Gud kan visa oss idag är att ta en ohelig man ur en ohelig värld, och få samma man att bli helig, och sedan placera honom tillbaka i den oheliga världen och behålla honom helig i den," Leonard Ravenhill.

M: Fint! Hur blir man helig då?

G: Jag ska berätta en hemlighet; du har redan det heligaste i dig - nattvarden. Men människan är syndig och det visste Gud, det är därför vi får ta del av den så fort vi behöver för att sedan låta vår heliga Ande styra över vår kropp och över våra tankar.
   Det skulle bli mitt svar på din fråga :)

M: Vad stolt och glad jag blir. Det är inte många som vet att den som vänder om och tror och tar del av nattvarden blir helig!


Svar: Silvermynt

Mitt Kära barn
Har du inte hört dem säga om Mig att: "Han sätter sig ner likt den som smälter och renar silver", (Malaki 3:3).

Du för mig är mitt mynt som Jag har skapat. Du för Mig är värd oändligt mycket. Inte skulle väl Jag vilja byta ut dig mot något annat mynt?

Och har du sett någon skapare slänga bort sitt verk? Håll med Mig om att det bara är skaparen som kan rätta till det fel hans verk har fått. Är Jag likt en som inte kan rätta till sitt verk?

Låt oss säga en målning som genom åren har tappat sin lyster, visst är det bara konstnären som vet vilka färger och nyanser som har används från början? Håller du med Mig att det bara är skaparen som kan ge målningen tillbaka sin lyster?

Du mitt lilla mynt har inte bara ett, två, eller tre hål utan många fler än så. Göm dig inte för den process du måste genomgå. Det lär bli tufft men du kommer se att dina hål kommer försvinna och inga tecken av ärr kommer Jag låta synas.

Låt Mig uppliva dig med Min kärlek. Låt Mig få fylla dina djupa, djupa, djupa hål.

Himmelska hälsningar, din Fader


Brev: Silvermynt

Käre Fader,

Hur tillverkas mynt?
Vet du om att de stansas ur metallplåt? De falsas och slips? De präglas och rengörs?
Varje mynt och varje myntsats granskas noga ifall något slunkigt igenom med minsta skavank.

Jag är ett mynt i Din värld. Jag präglades 1989. Jag har stansats ur metallplåt. Jag har präglats och rengjorts. Mina kanter har falsats och slipats. Men nu har jag några hål... Hur ska dessa hål fyllas ut?

Hälsningar, Ditt barn

(Källa: Dear John)


Vila i Frid Nancy Tavsan - Köza med Matthewa


Idag fick jag mod att lyssna på en låt som skrivits till Nancy. Efter en hel månad. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den men att jag inte kunde hålla mig för gråt när jag satt på pendeltåget säger väl en del.
Jag avskyr skriket i bakgrunden, det är inte okej.


Ordspråk

"Det är bättre att fråga och vara dum i fem minuter.Hellre än att aldrig fråga och vara dum hela livet." - Min pappa

Veckans citat

"True faith rests upon the character of God and asks no further proof than the moral perfections of the One who cannot lie. It is enough that God has said it." Tozer, A. W.

"Christ took your cup of grief, your cup of the curse, pressed it to his lips, drank it to its dregs, then filled it with his sweet, pardoning, sympathizing love, and gave it back to you to drink, and to drink forever!"  Winslow, Octavius.

"In Christ the heart of the Father is revealed, and higher comfort there cannot be than to rest in the Father's heart." Murray, Andrew.

"Either sin is with you, lying on your shoulders, or it is lying on Christ, the Lamb of God. Now if it is lying on your back, you are lost; but if it is resting on Christ, you are free, and you will be saved. Now choose what you want." Luther, Martin.

"A woman's heart should be so hidden in Christ that a man should have to seek Him first to find her."
Jesus is my life by Sarah Debsia





Försök förstå

Jag vill bara klargöra en sak..
Meningen med Letter to God är för att jag ska komma närmare Gud, ja, liksom stärka bandet mellan mig och Honom. Men även sätta ord på mina känslor, tanknar och funderingar.
Så missförstå mig inte, jag vill sprida Guds ord men syftet är inte alltid att ni som läser Letter to God ska förstå vad jag skriver om. Jag själv vet om att jag skriver i "kodord", men om ni får ut någonting av det så glädjer det mig mer än någonsin.
Det låter väldigt narcissistiskt för det är jag men jag jobbar på att bli mer altruistisk.


Jag tänkte aldrig offentliggöra Letter to God från början, men efter mycket om och men så valde jag att visa den för några vänner och därifrån har den "växt".

När det kommer till kommentarer så föredrar jag att inte svara eftersom att jag kan inte ta åt mig era kommentarer, det är helt enkelt all ära åt Gud.
Jag brukar även dra tillbaka publicering av kommentarer som jag exempelvis inte gillar, inte kan hantera, eller som inte hör hemma.

Letter to God är som mitt lilla kryp in, här samlar jag allt som inte får plats i min hjärna och hjärta och så enkelt är det.

Gud stärker er, ni nyfikna själar som hungrar efter Guds ord.


Den eviga triangeln

När du skriker på din kvinna så ska du veta att det finns en man som önskar att han kunde prata ljuvligt med henne.

När du förnedrar din kvinna och beter dig respektlöst mot henne henne så ska du veta att det finns en man som flörtar med henne och påminner henne om vilken underbar skapelse hon faktiskt är.

När du sårar din kvinna så ska du veta att det finns en man som önskar att han kunde älska henne

När du får din kvinna att fälla tårar så ska du veta att det finns en man som får henne att skratta...



Löften

Jag fruktar den dagen jag ger dig mitt löfte. Det innebär att jag då lindar in mitt hjärta i det finaste omslag och ger den till dig i din hand. Vet om min oskyldighet men även min befläckelse.

Förvirrad, Splittrad, Slagen

Min Herre, jag ser inte din vilja. Göm den inte ifrån mig. Hur vill du att jag ska agera? Vad är rätt för mig? Vem ska vägleda mig om inte du? Det som en gång kändes fullkomligt rätt känns helt plötsligt fullständigt fel.

Jag visade dig en gång tidigare att jag gör allt för dig, och jag tvekar inte på att göra det igen.
Vägled mig innan jag tar fel beslut. För det här känns fel så inte kan det väl vara rätt?

Dina handlingar sårade mig, men tro inte att jag föll platt på marken – nej jag ställde mig upp och letade efter vägen till min Domare.

Förvirrad men inte dum. Splittrad men inte itu. Slagen men inte död.

Om din vilja är "det", visa mig det då, snälla, så att jag slipper spilla dyrbar tid.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus